Instrukcije

Prije nego sto procitate Upustvo kako saznati ko su Vasi predstavnici u Americkom Kongresu te kako ih kontaktirati, vazno je napomenuti da svakog drzavljanina SAD-a koji zivi u nekoj od saveznih drzava ravnopravno predstavljaju po dva senatora, te jedan kongresmen ovisno o distriktu u kojem doticna osoba zivi. To znaci da imate mogucnost kontaktirati ukupno tri Vasa predstavnika.

Upustvo:

1. Najprije trebate saznati ko su Vasi predstavnici (kliknite ovdje).

2. Kontaktirajte Vase predstavnike u njihovim “district office” putem telefona, faxa, postom ili posaljite e-mail trazeci od njih da se pridruze Klubu prijatelja BiH u Americkom Kongresu. Gore iznad (link “Sample Letter”) je nas uzorak pisma kojeg mozete iskoristiti u cijelosti (copy/paste) ili mozete napisati novo pismo svojim rijecima, vodeci pri tome racuna da sacuvate sustinu poruke.

Napomena: Samo slanje emaila ne garantuje da ce biti i procitan. Iako slanje pisma postom ili faxom uzima nesto vise vremena, ipak je veci izgled da ono bude procitano i da na njega bude odgovoreno. Poziv telefonom uz pismo je najefikasniji nacin. Pismo poslano postom ili faxom treba da ima Vas potpis. Sve ovo zahtjeva malo truda a od neprocjenjive je koristi za Bosnu i Hercegovinu.

3. Vazno je ostati ustrajan pa Vam s toga preporucijemo da uradite “follow up” na Vas prethodno pismo/fax/email, kako biste bili sigurni da je uredno primljeno. Molimo obavijestite nas, email-om ili telefonom,┬ánakon sto kontaktirate Vase predstavnike kako bismo mi sa nase strane mogli izvrsiti dodatni “pritisak” na njih.

Napomena: Imajte na umu tri stvari…prisutnost (nasa prisutnost u SAD-u je znacajna), profesionalnost i upornost.

4. Konacno, cestitka Vasem predstavniku nakon ukljucivanja u Klub prijatelja BiH treba da stigne upravo od Vas. Time stavljate do znanja koliko Vam je, kao potencijalnom glasacu, stalo do pitanja vezanih za BiH. Vasi predstavnici nemogu to znati ako ih Vi o tome ne informisete.